Pui cu parmezan la cuptor

Printeaza

Pui cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan, firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_parmezan_la_cuptor

  • 2 oua batute usor
  • 1/2 faina alba
  • 4 jumatati de piept de pui dezosate (180 g fiecare)
  • 1/4 parmezan ras
  • 1/4 cana firimituri de paine uscata
  • 1 lingura de unt topit
  • 2 rosii mari, curatate de seminte si tocate
  • 3 linguri busuioc proaspat, maruntit
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Pui făina şi ouăle în castroane separate. Tăvăleşti carnea prin făină, apoi o treci prin oul bătut. Aranjezi bucăţile într-un vas termorezistent, uns. Combini par­mezanul, firimiturile de pâine şi untul şi presari amestecul peste pui.

Acoperi lejer vasul cu folie de aluminiu şi îl laşi la cuptor încins, timp de 30 de minute. Scoţi folia şi mai laşi la cuptor, timp de 5-10 minute sau până când bucăţile se rumenesc la suprafaţă. Intre timp, combini într-un castron restul ingrediente­lor şi pui compoziţia cu lingura, pe carne. Mai dai totul la cuptor timp de 3-5 minute.

Pui cu parmezan la cuptor

Pui_cu_parmezan_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.