Pui cu pasta de curry si orez
PrinteazaPui cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua, sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si frunze de coriandru.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 3 cepe mici, taiate in rondele subtiri
- 2 oua mari, batute
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura cu pasta de curry
- 1 piept mare de pui, fara piele, feliat
- 250 g orez basmati, fiert si racit
- 100 g de mazare congelata
- frunze de coriandru, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge aproape tot uleiul într-un wok mare şi căleşte ceapa, până se rumeneşte. Scoate-o cu o spumieră, asezoneaz-o cu sare şi lasă-o să se scurgă pe un şervet de hârtie. Condimentează ouăle cu 1 linguriţă sos de soia şi cu puţin piper negru.
Scurge din wok aproape tot uleiul şi şterge-l cu un şervet de hârtie. Pune ouăle, mişcă vasul circular pentru a forma un strat subţire de omletă şi lasă-l pe foc până când ouăle sunt făcute. Rulează omleta, tai-oîn felii şi pune-o deoparte.
Pune pasta de curry şi puiul în wok şi rumeneşte-l, adăugând puţină apă dacă tinde să se lipească. Adaugă orezul şi sosul de soia rămas, apoi amestecă bine.
Lasă-l pe foc până când devine extrem de fierbinte. Adaugă omleta şi mazărea, încălzeşte-le, apoi împarte mâncarea în 2 boluri şi presară deasupra ceapa şi coriandrul.
Pui cu pasta de curry si orez
Pofta buna!