Pui cu pesto si dovlecei

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pui cu pesto si dovlecei din: dovlecei, busuioc, file de piept de pui, sare, piper, pesto, sunca uscata si ulei de masline.

Ingrediente:Pui cu pesto si dovlecei

  • 600 g dovlecei
  • 1/2 legătură busuioc
  • 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri pesto
  • 8 felii şuncă uscată
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii şi se taie felii. Se toacă busuiocul. Se spală şi se şterge carnea; din fiecare file se decupează câte un buzunărel. Se sărează şi se piperează, apoi se umple buzunărelul cu pesto. Pe plan­şetă se aşază câte 2 felii de file; se fixează.

Se încing în­tr-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjesc ruladele de jur-îm- prejur, la foc iute. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe la foc mijlociu, cca 8 min.

Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc dovleceii 2-3 min. pe fiecare parte. Se sărează şi se piperează. Se servesc cu ru­ladele; se ornează cu busuioc.

Pui cu pesto

Pui cu pesto si dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.