Pui cu pesto si dovlecei
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pui cu pesto si dovlecei din: dovlecei, busuioc, file de piept de pui, sare, piper, pesto, sunca uscata si ulei de masline.
- 600 g dovlecei
- 1/2 legătură busuioc
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- sare
- piper
- 3 linguri pesto
- 8 felii şuncă uscată
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii şi se taie felii. Se toacă busuiocul. Se spală şi se şterge carnea; din fiecare file se decupează câte un buzunărel. Se sărează şi se piperează, apoi se umple buzunărelul cu pesto. Pe planşetă se aşază câte 2 felii de file; se fixează.
Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjesc ruladele de jur-îm- prejur, la foc iute. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe la foc mijlociu, cca 8 min.
Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc dovleceii 2-3 min. pe fiecare parte. Se sărează şi se piperează. Se servesc cu ruladele; se ornează cu busuioc.
Pui cu pesto
Pofta buna!