Pui cu piure de roşii uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpe de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci.
- 4 pulpe de pui
- 75 g mălai
- 75 g făină
- 5 cartofi
- un ardei iute
- 200 g roşii uscate în ulei
- 100 g migdale
- o linguriţă cu capere
- 200 g ricotta
- doi căţei de usturoi
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- ciuperci
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, puţin ulei şi se adaugă din apa în care au fiert, până se omogenizează amestecul.
Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi, într-un blender se pun roşiile uscate, ardeiul iute, usturoiul curăţat de foi, migdalele şi caperele. Se adaugă piper după gust, puţin cimbru, ciupercile călite separat şi se pasează totul cu un blender.
Se amestecă cu brânza ricotta, se pune într-un castronel şi se păstrează la rece. Pulpele de pui se spală, se curăţă de grăsime şi se fierb 10 minute.
Se scurg de apă, se condimentează, se trec printr-un amestec de făină cu mălai şi se prăjesc în ulei încins la foc mediu, având grijă să nu se arda.
Pui cu piure de roşii uscate
Pofta buna!