Pui cu piure de roşii uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci.

Ingrediente:Pui_cu_piure_de_rosii_uscate

  • 4 pulpe de pui
  • 75 g mălai
  • 75 g făină
  • 5 cartofi
  • un ardei iute
  • 200 g roşii uscate în ulei
  • 100 g migdale
  • o linguriţă cu capere
  • 200 g ricotta
  • doi căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ciuperci

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, puţin ulei şi se adaugă din apa în care au fiert, până se omogeni­zează amestecul.

Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi, într-un blender se pun roşiile usca­te, ardeiul iute, usturoiul curăţat de foi, migdalele şi caperele. Se adaugă piper după gust, puţin cimbru, ciupercile călite separat şi se pasează totul cu un blender.

Se amestecă cu brânza ricotta, se pune într-un castronel şi se păstrează la rece. Pulpele de pui se spală, se curăţă de grăsime şi se fierb 10 minute.

Se scurg de apă, se condi­mentează, se trec printr-un amestec de făină cu mălai şi se prăjesc în ulei încins la foc mediu, având grijă să nu se arda.

Pui cu piure de roşii uscate

Pui_cu_piure_de_rosii_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.