Pui cu prosciutto

Printeaza

Pui cu prosciutto din: pui, ulei de masline, cartofi, lamaie, prosciutto, salvie.

Ingrediente:Pui cu prosciutto

  • 2 pui de maximum 500 g
  • ulei de măsline
  • 4 cartofi
  • 1/2 lămâie, tăiată în două
  • 6 felii de prosciutto
  • 1 pungă frunze de salvie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C. Intr-o tigaie, se încinge ulei de măsline şi se prăjesc pui, întorcându-i pe toate părţile, până devin rumeni. Se dau deoparte.

Cartofii se taie rondele şi se prăjesc separat în ulei de măsline, până prind culoare. Se asezonează cu sare şi piper.

Se pune în cavitatea fiecărui pui un sfert de lămâie şi câteva frunze de salvie, apoi se îmbracă fiecare în 3 felii de prosciutto şi se apasă deasupra câteva frunze de salvie. Se leagă puii strâns cu sfoară de bucătărie.

Se ia o bucată mare de hârtie de copt, în mijlocul căreia se aşază jumătate din rondelele de cartofi. Se pune puiul deasupra şi se împachetează. Se procedează la fel cu al doilea pui.

Se dau pachetele la cuptor timp de 20 de minute sau până s-a pătruns carnea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.