Pui cu prune si gutui
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei.
Ingrediente:
- 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele)
- 1/2 kg prune
- 1/2 kg gutui
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1/2 pahar apă
- 1/2 pahar vin alb
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi şi îl căleşti în puţin ulei. Speli prunele, le desfaci în 2 şi le scoţi sâmburii. Speli gutuile, le tai în sferturi şi le scoţi mijlocul tare şi seminţele. Căleşti prunele şi gutuile în uleiul rămas de la pui.
Caramelizezi zahărul, îl stingi cu puţină apă, apoi adaugi făina dizolvată în apă, vinul şi amesteci bine. lei o cratiţă şi amesteci puiul cu prunele, gutuile şi sosul şi le laşi să fiarbă circa 15-20 de minute.
Pofta buna!
Bine ca nu ai zis si cu cirese :))