Pui cu prune si miere
PrinteazaPui cu prune si miere din: piept de pui, ulei, prune, sos, miere, otet.
- 2 linguri ulei
- 4 bucati piept de pui
- 6 prune
- 200 g sos dulce-acrişor,
- 1/2 lingură condiment chinezesc
- 1 lingură miere
- 1 lingură oţet de vin roşu
- 1/2 lingură sos de soia
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 4 bucati piept de pui, până când se rumeneşte uniform. Lasă să stea deoparte.
Adaugă 6 prune, tăiate sferturi cu 200 g sos dulce-acrişor, 1/2 lingură condiment chinezesc, 1 lingură miere, 1 lingură oţet de vin roşu, 1/2 lingură sos de soia şi 200 ml apă.
Pune din nou carnea în vas şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 20-25 minute, până cănd carnea se pătrunde şi prunele sunt complet fierte, topite şi formează un sos gros.
Serveşte cu piure de cartofi şi praz prăjit în unt.
Pofta buna!