Pui cu rosii si masline
PrinteazaPui cu rosii si masline din: pui, rosii, ceapa, suc de rosii, ardei, masline, apa, unt, boia, faina, cartofi, sare, piper.
- 1 pui
- 500 g roşii decojite
- 2 cepe tăiate mărunt
- 2 pahare suc de roşii
- 2 ardei verzi, usturoi
- 1 pahar măsline, fără sâmburi
- 2 pahare apă caldă
- 3 linguri unt
- 1 lingură boia ardei dulce
- 1 lingură făină
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul, tranşat, se prăjeşte în ulei, la foc mic. în acelaşi uilei, după ce s-au scos cu spumiera bucăţile de pui, se prăjesc cartofii tăiaţi rondele.
După ce s-au rumenit şi aceştia, pe ambel e feţe, se reintroduc bucăţile de pui şi se adaugă apă caldă. Separat:, se călesc în ulei usturoiul şi ceapa, adăugându-se şi boiaua.
Se toarnă în cratiţă, peste cartofi şi pui, adăugându-se roşiile cu sucul lor, piper şi sare, după gust. Se lasă la foc mic şi se adaugă măslinede şi ardeiul iute, tăiate mărunt, şi rântaşul (făcut separat din făină şi unt).
Se serveşte cu cartofi prăjiţi.
Pofta buna!