Pui cu rozmarin, inabusit la cuptor
PrinteazaPui cu rozmarin, inabusit la cuptor din: pui, miere, otet balsamic, vin, rozmarin, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, boia dulce, sunca.
- 1 pui de dimensiune mijlocie
- 3 linguri miere
- 3 linguri otet balsamic
- 250 ml vin alb sec
- 4 crengute rozmarin
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 800 g vinete
- 2 ardei grasi galbeni
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia dulce
- 100 g sunca slaba ori salam
Mod de preparare:
Amesteci oţetul, mierea şi vinul şi stropeşti cu acest amestec puiul atât la exterior, cât şi în interior, îl introduci în frigider şi îl laşi să se marineze timp de 24 de ore. Cureţi şi speli legumele. Toci rozmarinul, iar legumele le mărunţeşti.
Scoţi puiul de la marinat, îl aşezi într-o tavă împreună cu ceapa, amestecul în care s-a marinat, rozmarinul şi usturoiul. Il coci in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru 80 de minute.
După 40 de minute, amesteci sarea cu piperul, boia-ua, uleiul şi ardeiul şi ungi puiul cu acest amestec. Pui în tavă şi vinetele deco- jite, tăiate în fâşii. In ultimele 15 minute, pui în tavă felioarele de salam şi stropeşti cu puţină apă. Aduci la masă puiul împreună cu sosul picant din tavă.
Pui cu rozmarin, inabusit la cuptor
Pofta buna!
Pui cu rozmarin e simplu de facut si iese delicios