Pui cu rozmarin

Printeaza

Pui cu rozmarin

Ingrediente:Pui cu rozmarin

  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 250 mf vin alb sec
  • 1 pui (cea. 1,2 kg)
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 4 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 800 g vinete
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
  • 100 g salam

Preparare:

Amestecaţi mierea, oţetul şi vinul. Puneţi amestecul într-o pungă pentru frigider. Spălaţi puiul, aşezaţi-l în pungă şi lăsaţi-l la marinat peste noapte. Tocaţi rozmarinul. Tăiaţi ceapa şi usturoiul cubuleţe. Mărunţiţi legumele, încingeţi cuptorul la 170 °C.

Scoateţi puiul din pungă. Aşezaţi-l într-o formă de sufleu împreună cu ceapa, sosul marinat, rozmarinul şi usturoiul. Lăsaţi-l circa 80 de minute la cuptor. După 40 de minute, amestecaţi sarea, piperul, uleiul şi ardeiul şi ungeţi puiul cu amestecul rezultat. Adăugaţi vinetele.

Tăiaţi salamul fâşii şi adăugaţi-lîn formă în ultimele 15 minute. Eventual turnaţi puţină apă. Tăiaţi puiul în două şi lăsaţi-l să se rumenească. Porţionaţi-l şi serviţi-l cu sosul picant. Serviţi şi o baghetă crocantă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.