Pui cu rozmarin
PrinteazaPui cu rozmarin
- 3 linguri de miere
- 4 linguri oţet balsamic
- 250 mf vin alb sec
- 1 pui (cea. 1,2 kg)
- 4 crenguţe de rozmarin
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 800 g vinete
- 2 ardei graşi galbeni
- 6 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- 100 g salam
Preparare:
Amestecaţi mierea, oţetul şi vinul. Puneţi amestecul într-o pungă pentru frigider. Spălaţi puiul, aşezaţi-l în pungă şi lăsaţi-l la marinat peste noapte. Tocaţi rozmarinul. Tăiaţi ceapa şi usturoiul cubuleţe. Mărunţiţi legumele, încingeţi cuptorul la 170 °C.
Scoateţi puiul din pungă. Aşezaţi-l într-o formă de sufleu împreună cu ceapa, sosul marinat, rozmarinul şi usturoiul. Lăsaţi-l circa 80 de minute la cuptor. După 40 de minute, amestecaţi sarea, piperul, uleiul şi ardeiul şi ungeţi puiul cu amestecul rezultat. Adăugaţi vinetele.
Tăiaţi salamul fâşii şi adăugaţi-lîn formă în ultimele 15 minute. Eventual turnaţi puţină apă. Tăiaţi puiul în două şi lăsaţi-l să se rumenească. Porţionaţi-l şi serviţi-l cu sosul picant. Serviţi şi o baghetă crocantă.
Pofta buna!