Pui cu salată de cartofi

Printeaza

Pui cu salată de cartofi

Pui cu salată de cartofi

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 6 cartofi
  • 500 g sfeclă roşie
  • o lingură de boia dulce
  • un vârf de cuţit de praf de curry
  • o jumătate de linguriţă de praf de usturoi
  • o rădăcină de hrean
  • o lingură de oţet
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar
  • vin alb

Preparare:

Pulpele de pui se spală, se scurg de apă şi se pun într-un vas mai mare.

Intr-un castron se amestecă boiaua dulce cu praful de curry, praful de usturoi, sarea, piperul şi trei linguri de ulei. Se toarnă peste pulpele de pui, se amestecă şi se acoperă cu folie de plastic alimentară. Se introduc la rece şi se lasă o jumătate de oră.

Cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri sau în cuburi.

Sfecla roşie se fierbe cu tot cu coajă, apoi se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în felii. Se pune într-un castron, împreună cu hreanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici şi oţetul. Se amestecă şi se acoperă cu un capac.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc pulpele de pui, având grijă să nu se ardă pieliţa.

Se scot din ulei şi se servesc alături de cartofii presăraţi cu mărar tocat şi feliile de sfeclă marinate. Pe lângă amestecul de condimente, la pui se poate adăuga şi vin alb.

Pui cu salată de cartofi

Pui cu salata de cartofi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu va recomand o mancare de vinete cu pui.

    Ingrediente:

    1 pui (cca 1 kg)
    750 g vinete
    3 cepe mari
    300 g rosii
    200 ml ulei
    2 foi de dafin
    4 catei de usturoi
    200 ml apa (sau supa limpede)
    2 linguri verdeata (marar si patrunjel), tocata
    1 praf de ienibahar
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Puiul, curatat si spalat, se taie bucati mai mici. Intr-un vas, se incing 3 linguri de ulei in care se prajesc la foc domol, timp de 10 minute, bucatile din carne de pui.

    Intre timp, ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se adauga peste carnea prajita si se calesc impreuna inca 5 minute, pe foc mic.

    Dupa acest timp, se toarna treptat 200 ml de apa (sau supa limpede) si se lasa pe foc mic, inca 20-25 de minute.

    Vinetele, spalate, se taie rondele de 1-1,2 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Apoi se sterg cu un servet si se prajesc cate 1-2 minute pe fiecare fata, in restul de ulei. Se adauga in vasul cu carne si ceapa.

    Rosiile se spala si se taie cuburi. Acestea se pun in vasul cu carne si vinete, impreuna cu usturoiul pisat, sarea, piperul, foile de dafin, praful de ienibahar si 1 lingura din verdeata tocata.

    Vasul se acopera si se pune in cuptor, timp de 30 de minute, la foc mediu.

    Mancarea se serveste calda, cu verdeata tocata presarata deasupra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.