Pui cu salata de varza si mere
PrinteazaPui cu salata de varza si mere din: piept de pui. ketchup, ulei de masline, sare, varza, morcov, mere, telina, lamaie, ulei de masline, seminte de coriandru, sare, otet.
- 1 piept de pui file
- 2-3 linguri ketchup
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
Pentru salată:
- 1/2 varză mică
- 2 morcovi
- 2 mere
- 1 rădăcină mică de ţelină
- zeama de la 1/ lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit seminţe de coriandru măcinate
- sare
- 1-2 linguri oţet de mere
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în jumătate şi aşezi fiecare bucată pe o hârtie de copt unsă cu ulei. Le ungi cu un strat fin de ulei, apoi pe ambele părţi cu ketchup, le împachetezi şi le aşezi într-un vas termore zistent, pe care îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Tai varza fideluţă şi o freci cu puţină sare. Razi mare morcovii şi ţelina curăţate şi spălate, după care le stropeşti cu zeamă de lămâie; tai în cubuleţe merele decojite şi le stropeşti cu zeama de lămâie rămasă. Amesteci într-un bol varza, morcovii, merele, ţelina şi coriandrul.
Stropeşti salata cu ulei şi oţet.
Serveşti salata alături de pieptul plăcut asezonat.
Pofta buna!