Pui cu salata de varza si nuca

Printeaza

 

Ingrediente:Pui cu salata de varza si nuca

  • un pui
  • 700 g varză
  • 200 g miezuri de nucă
  • ulei de măsline
  • două fire de busuioc verde
  • o lămâie
  • doi ardei graşi roşii
  • doi ardei graşi galbeni
  • o legătură de ceapă verde
  • trei căţei de usturoi
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Varza se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu patru lin­guri de ulei, sare, piper şi sucul de la o jumătate de lămâie. Se adaugă nuca tăiată mărunt, mărarul tocat, se amestecă şi se introduce la rece.

Intr-un bol se pun căţeii de ustu­roi, frunzele de busuioc, sucul de la lămâia rămasă, uleiul de măsline, sarea şi piperul după gust. Se mixea­ză şi se introduce pasta la rece. Ardeii graşi se curăţă de se­minţe şi se taie bastonaşe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se călesc ardeii şi ceapa timp de cinci minute. Puiul se spală şi se scurge. Se unge în interior cu pasta de busuioc, se umple cu ardeii şi ceapa călite şi se aşază într-o tavă.

Se toarnă două pahare de apă, se unge la suprafaţă cu ulei, se condimentează şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu circa 40-50 de minute, apoi se scoate şi se serveşte alături de salata de varză. In ultimele 15 minute se acopera puiul cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.