Pui cu salata de varza si nuca
Printeaza
- un pui
- 700 g varză
- 200 g miezuri de nucă
- ulei de măsline
- două fire de busuioc verde
- o lămâie
- doi ardei graşi roşii
- doi ardei graşi galbeni
- o legătură de ceapă verde
- trei căţei de usturoi
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu patru linguri de ulei, sare, piper şi sucul de la o jumătate de lămâie. Se adaugă nuca tăiată mărunt, mărarul tocat, se amestecă şi se introduce la rece.
Intr-un bol se pun căţeii de usturoi, frunzele de busuioc, sucul de la lămâia rămasă, uleiul de măsline, sarea şi piperul după gust. Se mixează şi se introduce pasta la rece. Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi se taie bastonaşe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se călesc ardeii şi ceapa timp de cinci minute. Puiul se spală şi se scurge. Se unge în interior cu pasta de busuioc, se umple cu ardeii şi ceapa călite şi se aşază într-o tavă.
Se toarnă două pahare de apă, se unge la suprafaţă cu ulei, se condimentează şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu circa 40-50 de minute, apoi se scoate şi se serveşte alături de salata de varză. In ultimele 15 minute se acopera puiul cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda.
Poftă bună!