Pui cu scortisoara si piure de mere
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu scortisoara si piure de mere din: pui, ceapa, scortisoara, praf de ghimbir, miere, rom, supa de legume, lamaie, mere golden, unt, ulei de arahide, sare si piper.
- 1 pui
- 1 ceapă mare, albă
- 1 lingură de praf de scorţişoară
- 1 lingură de praf de ghimbir
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de rom
- 1 pahar de supă de legume
- 1 kg mere Golden
- sucul de la 1 lămâie
- 30 g unt
- 4 linguri de ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionaţi puiul în opt bucăţi şi pârliţi-l pe flacără pentru a elimina eventuale tuleie rămase, apoi săraţi şi piperaţi. Intr-o tigaie încăpătoare, încingeţi uleiul de arahide şi rumeniţi carnea de pui circa 15 minute, întorcând-o des, în aşa fel încât să se rumenească uniform. Scoateţi bucăţile de pui şi puneţi-le deoparte.
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa albă şi căliţi-o într-o tigaie 2 minute, până devine sticloasă; adăugaţi scorţişoara, praful de ghimbir şi mierea, apoi turnaţi deasupra romul şi supa de legume. Amestecaţi până se topeşte complet mierea, apoi puneţi din nou bucăţile de pui în tigaie, amestecaţi iar şi lăsaţi să se facă la foc foarte mic, timp de 40 de minute.
Intre timp, curăţaţi merele Golden, tăiaţi-le în patru şi scoateţi semniţele; puneţi bucăţile de măr într-o cratiţă, stropiţi-le cu jumătate din sucul de lămâie şi jumătate de pahar de apă şi puneţi-le pe foc; lăsaţi să se facă până când merele se înmoaie bine şi lichidul se evaporă complet. Stingeţi focul, adăugaţi untul, restul de suc de lămâie şi amestecaţi până se topeşte untul şi merele se fac piure.
Puneţi carnea pe farfurii, stropind-o cu sos. Aduceţi-o la masă însoţită de piureul de mere presărat deasupra cu scorţişoară şi pus separat într-un castronel.
Pui cu scortisoara si piure de mere
Poftă bună!