Pui cu seminte de susan
PrinteazaPui cu seminte de susan din: pesmet, faina, bicarbonat, piper, file de pui, sos de soia, otet, ulei, seminte, iaurt.
- 60 g pesmet
- 30 g făină
- 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă cu piper negru
- 2 fileuri de pui tăiate în fâşii subţiri
- 4 linguriţe cu sos chili dulce
- 1 linguriţă cu sos de soia
- 1 linguriţă cu oţet de orez
- 1/2 linguriţă cu ulei de susan
- 2 linguriţe cu seminţe de susan
Pentru sos:
- 240 g iaurt grecesc
- 1 linguriţă cu amestec de 5 condimente chinezeşti
- 1 linguriţă cu suc de lămâie
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 230°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă.
Intr-un castron, amestecă pesmetul, făina, bicarbonatul stins şi piperul. Dă pieptul de pui prin ulei de măsline, apoi prin amestecul de pesmet. Pune carnea în tavă şi coace-o timp de 16-18 minute.
Intr-un bol mic amestecă toate ingredientele pentru sos. Intr-un castronel, amestecă sosul de chili, sosul de soia, oţetul şi uleiul de susan. Dă carnea preparată prin acest amestec, apoi presară seminţele de susan.
Serveşte carnea cu sosul de iaurt, salată şi lămâie.
Pofta buna!