Pui cu sfeclă
PrinteazaPui cu sfeclă
Ingrediente:
- un pui
- 500 g cartofi
- două ouă
- 100 g făină
- o lămâie
- 4 cuişoare
- două linguri de miere
- ulei de măsline
- 250 ml smântână
- două conserve sfeclă roşie
- sare, piper
- busuioc verde
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine sucul.
Se pun într-un castron împreună cu făina, sarea, piperul, busuiocul tocat şi cele două ouă. Se amestecă, se formează chifteluţe plate şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră şi se ţin la loc cald. Lămâia se spală, se crestează din loc în loc şi se adaugă cuişoarele.
Puiul se curăţă, se spală, se condimentează şi i se introduce în interior lămâia. Se unge la suprafaţă cu ulei, miere şi se condimentează.
Se aşază într-o tavă cu puţin ulei, două pahare de apă şi frunze de busuioc. Se introduce în cuptor şi se ţine până când capătă o culoare aurie şi pielea a devenit crocantă.
Dacă nu se frăgezeşte carnea, se acoperă puiul cu folie de aluminiu şi se mai lasă 10-15 minute. Se serveste cu salata de sfecla rosie, cu smantana si cu busuioc.
Pui cu sfeclă
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta de pui cu sfecla. Sfecla e foarte sanatoasa, eu o folosesc cat de des pot in mancare.