Pui cu sfeclă

Printeaza

Pui cu sfeclă

Pui cu sfeclă

Ingrediente:

  • un pui
  • 500 g cartofi
  • două ouă
  • 100 g făină
  • o lămâie
  • 4 cuişoare
  • două linguri de miere
  • ulei de măsline
  • 250 ml smântână
  • două conserve sfeclă roşie
  • sare, piper
  • busuioc verde

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine sucul.

Se pun într-un castron împreună cu făina, sarea, piperul, busuiocul tocat şi cele două ouă. Se amestecă, se formează chifteluţe plate şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră şi se ţin la loc cald. Lămâia se spală, se crestează din loc în loc şi se adaugă cuişoarele.

Puiul se curăţă, se spală, se condimentează şi i se introduce în interior lămâia. Se unge la suprafaţă cu ulei, miere şi se condimentează.

Se aşază într-o tavă cu puţin ulei, două pahare de apă şi frunze de busuioc. Se introduce în cuptor şi se ţine până când capătă o culoare aurie şi pielea a devenit crocantă.

Dacă nu se frăgezeşte carnea, se acoperă puiul cu folie de aluminiu şi se mai lasă 10-15 minute. Se serveste cu salata de sfecla rosie, cu smantana si cu busuioc.

Pui cu sfeclă

Pui cu sfeclă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta asta de pui cu sfecla. Sfecla e foarte sanatoasa, eu o folosesc cat de des pot in mancare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.