Pui cu sirop de anason si fenicul

Printeaza

Pui cu sirop de anason si fenicul

Ingrediente:Pui cu sirop de anason si fenicul

  • 1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat
  • 15 căţei de usturoi curăţaţi de coajă
  • ulei de măsline
  • 1/2 pahar de sirop de anason (pastis)
  • 1 vârf de cuţit de piper Cayenne
  • 1 linguriţă de plante aromatice de Provence
  • 200 g de măsline negre, fără sâmburi
  • 4 bulbi de fenicul
  • untură de gâscă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 200°C (treapta 6/7). Puneţi sare şi piper în interiorul puiului. Adăugaţi 5 căţei de usturoi. Puneţi puiul într-un vas mare. Ungeţi-l pe toate părţile cu ulei de măsline din abundenţă. Stropiţi cu sirop de anason. Adăugaţi sare, piper, piper Cayenne şi presăraţi-l cu plante aromatice de Provence.

Puneţi în vas căţeii de usturoi rămaşi şi măslinele negre, în jurul puiului. Puneţi la cuptor pentru o oră şi 15 minute. Totuşi, nu uitaţi să stropiţi puiul de trei sau patru ori cu sosul pe care îl lasă, adăugând, dacă este necesar, apă caldă.

Intre timp, puneţi la fiert bulbii de fenicul în apă cu sare, timp de 40 de minute. Scurgeţi-i, tăiaţi-i în două pe lungime şi căliţi-i într-o tigaie cu untură de gâscă, până când devin aurii. Puneţi-i în vas, în jurul puiului, în ultimul sfert de oră de coacere.

Tăiaţi puiul în vasul în care l-aţi gătit, pentru a putea recupera cât mai mult sos. Scoateţi bucăţelele pe un platou cald sau, mai bine, serviţi direct din vasul în care a stat la cuptor.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.