Pui cu smantana si cartofi

Printeaza

Pui cu smantana si cartofi

Ingrediente:Pui cu smantana si cartofi

  • 2 pui
  • 10 linguri smintînă
  • 125 g unt
  • 1 ceapă po­trivită
  • 5-6 cartofi
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de sticlă rezis­tentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă albă, tăiată mărunt şi prăjită mai înainte în unt. Acoperim vasul cu capacul şi lăsăm puii să se prăjească la Ioc moale pînă sînt pe jumătate gata.

Turnăm 1/2 din smîntînă, amestecăm cu rîntaş rece şi după ce mai fierbe, dăm vasul la masă învelit în şervet, după ce adăugăm şi smîntînă rămasă.

Servim cu cartofi fierţi, pe care îi pu­nem în vasul cu mancare cu cîteva mi­nute înainte de a servi la masă, ca să capete gust de smîntînă.

Presărăm pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.