Pui cu smantana si cartofi
PrinteazaPui cu smantana si cartofi
- 2 pui
- 10 linguri smintînă
- 125 g unt
- 1 ceapă potrivită
- 5-6 cartofi
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă albă, tăiată mărunt şi prăjită mai înainte în unt. Acoperim vasul cu capacul şi lăsăm puii să se prăjească la Ioc moale pînă sînt pe jumătate gata.
Turnăm 1/2 din smîntînă, amestecăm cu rîntaş rece şi după ce mai fierbe, dăm vasul la masă învelit în şervet, după ce adăugăm şi smîntînă rămasă.
Servim cu cartofi fierţi, pe care îi punem în vasul cu mancare cu cîteva minute înainte de a servi la masă, ca să capete gust de smîntînă.
Presărăm pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!