Pui cu smantana si mamaliguta
PrinteazaPui cu smantana si mamaliguta din: pui, unt, faina, smantana, sare, marar, malai, apa.
- 1 pui mare (1,5 kg)
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 1 cană cu smântână
- sare
- 2-3 linguri cu mărar tocat
Mămăligă:
- 300 g mălai
- apă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de fulgi, treceţi-l întreg prin flacără pentru a se arde puful, goliţi de intestine şi de măruntaie şi spălaţi în apă rece. Inlăturaţi ghearele, târtiţa, vârfurile aripilor şi capul.
Despicaţi cu lama unui cuţit ascuţit pieptul păsării sau decupaţi aripile, picioarele, spatele şi pieptul întreg. Tăiaţi pieptul în bucăţi potrivit de mari, ştergeţi carnea cu şerveţele şi rumeniţi-o în unt.
Scoateţi carnea când este gata, puneţi faina în untul rămas, amestecaţi cu lingura de lemn ca să obţineţi o pastă uniformă, subţiaţi cu un pahar cu apă.
Puneţi carnea să fiarbă în sos 1/4 oră, săraţi după gust, adăugaţi smântână şi lăsaţi să fiarbă încă 1/4 oră. Stingeţi focul, presăraţi mărar tocat peste mâncare. Faceţi o mămăligă obişnuită (mai moale) din apă, mălai şi sare, pe care o fierbeţi 25 min.
Serviţi în farfurii: carne cu sos de smântână şi mămăligă caldă.
Pofta buna!