Pui cu smantana si verdeata
PrinteazaPui cu smantana si verdeata din: carne de pui, smantana, faina, ulei sau unt, sare, piper, verdeata.
- 1 kg carne de pui
- 0,5-0,75 kg smântână
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei sau unt
- sare
- piper
- verdeaţă (mărar, pătrunjel)
Mod de preparare:
Carnea de pui se curăţă, se spală bine şi se taie în bucăţele mai mici. Se şterge de apă şi se prăjeşte în baie de ulei (sau unt).
Separat, într-o altă cratiţâ, se pun 1-2 linguri din uleiul (untul) în care a fost prăjită carnea, smântână şi făina (bine amestecată în prealabil cu puţină apă sau smântână). Se dă la foc mic şi se amestecă bine compoziţia. După 10 minute, se adaugă carnea prăjită, sarea (după gust), piperul şi verdeaţa tocată mărunt.
Totul se mai ţine câteva minute la foc mic. în final, când se ia cratiţa de pe foc, se mai adaugă una-douâ linguri de unt crud de cdsâ.
Dacă se doreşte să se facă economie de smântână, se realizează un sos alb (de ciulama – vezi reţeta 7), care se amestecă în final cu puţină smântână (o cană) şi cu carnea.
Pofta buna!