Pui cu smantana
PrinteazaPui cu smantana
- 2 pui mijlocii
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă smântână
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Se înăbuşă în unt bucăţile de pui. Se pune sare. Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să dea câteva clocote. Se pune smântâna, în care s-a amestecat puţină făină. Se lasă să fiarbă la foc mic.
Când se face economie de smântână, se prăjeşte uşor o jumătate lingură de unt cu tot atâta făină şi se stinge cu apă. Se lasă să dea câteva clocote pentru a se obţine un sos nu prea gros.
Se adaugă 1-2 linguri de smântână. Se toarnă peste pui. Când este aproape gata, se adaugă puţin mărar tocat.
Pofta buna!
Sa fac si eu pui cu smantana; n-am mai mancat demult.