Pui cu smochine
Printeaza
O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar si unt.
- 300 g carne de pui
- 250 g smochine
- 100 g vin
- 1 ceapă
- 150 g sos roşii
- 40 g zahăr
- 25 g unt
Mod de preparare:
Smochinele se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul într-o cratiţă, pe foc mic şi când s-a înfierbântat, se introduc bucăţile de pui şi ceapa tocată. Acoperi cu capac şi fierbi în zeama pe care o lasă carnea.
După ce a scăzut zeama, torni apă şi fierbi în continuare acoperit. Speli smochinele, le pui peste carne şi mai laşi să fiarbă. Arzi puţin zahărul, stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă până se dizolvă tot şi apoi torni în cratiţa cu carne.
Torni şi sosul de roşii, vinul, şi mai laşi să fiarbă la foc mic până scade, dar nu de tot, căci sosul este delicios.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui cu smochine