Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata
PrinteazaPui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata din: piept de pui, smântână, portocale, vin alb sec, unt, sfeclă roşie.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 200 ml smântână
- 2 portocale
- 1 pahar cu vin alb sec
- 30 g unt
- 4 linguri sfeclă roşie (coaptă şi tăiată cuburi)
Mod de preparare:
Prăjeşti bine pieptul de pui pe ambele părţi, adaugi puţin vin şi apă şi laşi să se pătrundă bine. Zeama unei portocale, restul de vin şi smântână le baţi bine într-o crăticioară, pe urmă le pui la fiert câteva minute.
Separat, topeşti untul, adaugi sfecla tăiată cuburi, o lingură rasă de zahăr şi zeama celeilalte portocale. Fierbi bine, până se evaporă tot lichidul. Tai friptura de pui felii şi o serveşti stropită cu sos alb, alături de sfecla caramelizată.
Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata
Pofta buna!