Pui cu sos bechamel

Printeaza

Pui cu sos bechamel din: piept de pui, lapte, unt, sare, piper, cartofi, faina, morcovi, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu sos bechamel

  • 500 g piept de pui
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 800 g cartofi
  • 2 linguriţe făină
  • 2-3 rondele morcovi
  • 1-2 fire pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii sub­ţiri. Pieptul tăiat se pune să se prăjească într-o tigaie de teflon cu puţin ulei, sare şi piper, într-o altă oală se pun să fiarbă cartofii în apă cu sare.După ce s-a prăjit carnea, se scoate şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bu­cătărie.

Separat, într-o cratiţă mai mică, se pune untul să se topească şi se presară făina, apoi se omogenizează cu lapte­le călduţ până capătă consis­tenţă. Sosul bechamel are un gust special dacă, la sfârşit, se pre­sară un praf de nucşoară şi se acoperă cu un capac sau cu o folie.

După ce s-au fiert şi cartofii, se scot din apă si se curăţă de coajă. Se pun într-o tavă de aragaz să se coacă puţin în cuptorul bine încins.

Cartofii copţi se servesc cu sosul becha­mel şi pieptul de pui ornate cu verdeaţă şi morcovi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.