Pui cu sos bechamel
PrinteazaPui cu sos bechamel din: piept de pui, lapte, unt, sare, piper, cartofi, faina, morcovi, patrunjel.
- 500 g piept de pui
- 200 ml lapte
- 50 g unt
- sare
- piper
- 800 g cartofi
- 2 linguriţe făină
- 2-3 rondele morcovi
- 1-2 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii subţiri. Pieptul tăiat se pune să se prăjească într-o tigaie de teflon cu puţin ulei, sare şi piper, într-o altă oală se pun să fiarbă cartofii în apă cu sare.După ce s-a prăjit carnea, se scoate şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
Separat, într-o cratiţă mai mică, se pune untul să se topească şi se presară făina, apoi se omogenizează cu laptele călduţ până capătă consistenţă. Sosul bechamel are un gust special dacă, la sfârşit, se presară un praf de nucşoară şi se acoperă cu un capac sau cu o folie.
După ce s-au fiert şi cartofii, se scot din apă si se curăţă de coajă. Se pun într-o tavă de aragaz să se coacă puţin în cuptorul bine încins.
Cartofii copţi se servesc cu sosul bechamel şi pieptul de pui ornate cu verdeaţă şi morcovi.
Pofta buna!