Pui cu sos ca la Buzau
PrinteazaPui cu sos ca la Buzau din: pui, unt, rosii, usturoi, sare, piper, vin.
- 2 pui potriviti
- 150 g de unt
- 4 rosii mari
- o capatina de usturoi
- sare
- piper
- l paharde vin alb
Mod de preparare:
Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos.
Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera.
Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute.
In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul.
Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
Pofta buna!