Pui cu sos curry
PrinteazaPui cu sos curry din: piept de pui, lamaie, praf de curry, iaurt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, rosii, coriandru.
- 300 g piept de pui, tăiat bucăţi
- 1/2 lămâie
- 3 linguri praf de curry
- 150 g iaurt natur
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- ghimbir răzuit
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 200 g roşii din conservă
- o mână de coriandru tocat
Mod de preparare:
Incinge grătarul la temperatura maximă. Intr-un bol pune carnea, măna de lămâie, jumătate din curry şi iaurt. Amestecă pentru a se uniform.
Prăjeşte ceapa în vasul adaugă usturoiul, ghimbirul, chimenul şi ţine pe foc până când aromele încep să se simtă.
Adaugă roşiile, piureul de roşii, 250 ml apă şi fierbe înăbuşit 10 min până când sosul se îngroaşă.
Aşază carnea pe tava de copt tapetată cu hârtie şi dă la grătar 5 min pe fiecare parte. Adaugă carnea friptă în sos cu iaurtul rămas şi presară coriandrul.
Serveşte cu conopidă sau cu orez fiert la aburi.
Pui cu sos curry
Pofta buna!