Pui cu sos de mustar si garnitura de orez

Printeaza

Pui cu sos de mustar si garnitura de orez din:  pulpe de pui, piept de pui, praz, usturoi, rozmarin, cimbru, faina, mustar, vin, smantana, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pui cu sos de mustar si garnitura de orez

  • pulpe şi piept de pui
  • 1 fir de praz
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de rozmarin
  • cimbru uscat
  • 1 linguriţă de făină
  • 3 linguriţe muştar dulce
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri smântână
  • ulei
  • sare
  •  piper (boabe şi măcinat)

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi, se unge cu ulei, se presară rozmarin şi cimbru.

Se asezonează cu sare şi piper, apoi bucăţile de carne se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, câte 3-4 minute. Apoi se scot din tigaie şi se pune prazul, tocat felii şi usturoiul mărunţit.

Se adaugă mustarul şi smântână amestecată cu făina şi vinul. Când începe să fiarbă se pun din nou bucăţile de carne în tigaie. Se acoperă şi se lasă totul la foc mic, să fiarbă, 30 de minute.

Preparatul se serveşte cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Promit ca incerc si eu reteta de pui cu sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.