Pui cu sos de mustar si garnitura de orez
PrinteazaPui cu sos de mustar si garnitura de orez din: pulpe de pui, piept de pui, praz, usturoi, rozmarin, cimbru, faina, mustar, vin, smantana, ulei, sare, piper.
- pulpe şi piept de pui
- 1 fir de praz
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de rozmarin
- cimbru uscat
- 1 linguriţă de făină
- 3 linguriţe muştar dulce
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri smântână
- ulei
- sare
- piper (boabe şi măcinat)
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi, se unge cu ulei, se presară rozmarin şi cimbru.
Se asezonează cu sare şi piper, apoi bucăţile de carne se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, câte 3-4 minute. Apoi se scot din tigaie şi se pune prazul, tocat felii şi usturoiul mărunţit.
Se adaugă mustarul şi smântână amestecată cu făina şi vinul. Când începe să fiarbă se pun din nou bucăţile de carne în tigaie. Se acoperă şi se lasă totul la foc mic, să fiarbă, 30 de minute.
Preparatul se serveşte cu garnitură de orez.
Pofta buna!
Promit ca incerc si eu reteta de pui cu sos