Pui cu sos de parmezan
PrinteazaPui cu sos de parmezan din: piept de pui, broccoli, piper, sare, ulei, parmezan, mozzarella, lapte, unt si faina.
- 2 piepti de pui
- 1 broccoli
- piper
- sare
- ulei
pentru sosul parmezan:
- 200 g parmezan
- 2 linguri mozzarella
- 200 ml lapte
- 1 lingura cu unt
- 1 lingurita cu faina
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui în cuburi, dă-le cu sare, piper şi ulei şi ţine-le la rece o jumătate de oră. Intre timp, opăreşte 3-4 minute bucheţelele de broccoli în apă cu sare, apoi scurge-le. Prepară sosul. Topeşte untul şi „prăjeşte” făina cât să capete o culoare aurie. Toarnă laptele treptat şi amestecă uşor cu telul până ce se îngroaşă.
Adaugă parmezanul şi mozzarella şi amestecă până ce se topesc, încinge o tigaie adâncă şi căleşte bucăţile de pui până ce se auresc. Adaugă bucheţelele de broccoli, amestecă uşor şi stinge focul. Serveşte cu sos de parmezan.
Pui cu sos de parmezan
Pofta buna!
Imi place, vreau si eu 🙂