Pui cu sos de portocale
PrinteazaPui cu sos de portocale din: aripioare de pui, sare, piper, ulei de susan, miere, portocala, zahar.
- 12 aripioare de pui
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de susan
- 4-5 linguri miere lichidă
- 5 linguri ulei vegetal
- 1 portocală
- 1 1/2 lingură zahăr
Mod de preparare:
Se condimentează aripioarele de pui cu sare şi piper. Aripioarele se amestecă cu uleiul de susan si cu mierea si se lasă 30 de minute să se pătrundă.
Se încinge uleiul vegetal intr-un wok, se adaugă aripioarele de pui şi se prăjesc bine pe fiecare parte 4 minute, până sunt aproape gata.
Se ia wokul de pe foc, se scot aripioarele de pui şi se păstrează calde. Se spală portocalele cu apă caldă, se şterg bine şi se rade puţină coajă. Se stoarce portocala.
Se caramelizează zahărul la foc mic fără a amesteca, apoi se ia de pe foc. Se adaugă suc de portocale şi fondul din wok. Se amestecă la foc mic, până se obţine un sos omogen.
Eventual se mai poate adăuga puţină apă sau suc de portocale.
Se adaugă jumătate din coaja de portocală rasă şi se mai lasă încă 3 minute la fiert la foc mic. Se aşază aripioarele de pui pe farfurii.
Se toarnă sosul de portocale peste aripioare, se presară cu restul de coajă de portocală şi se serveste.
Pui cu sos de portocale
Pofta buna!