Pui cu sos de rosii si patrunjel
PrinteazaPui cu sos de rosii si patrunjel din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, bulion, boia, sare, piper, ulei.
- 2 piepţi de pui cu os
- 2 cepe mici
- 2-3 căţei de usturoi ardei gras
- 1 cutie roşii tocate în bulion
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă rasă boia iute
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi curăţă usturoiul. Pune pieptul de pui să fiarbă în apă rece (cât să acopere carnea) cu puţină sare. Tine ceapa la înăbuşit în puţin ulei, cu un praf de sare.
Când s-a înmuiat, adaugă bulionul şi boiaua şi lasă-le un minut pe foc, amestecând. Apoi dă-le deoparte.
Când puiul e aproape fiert, pune-l într-o cratiţă cu sosul de ceapă şi bulion şi adaugă un pic (o ceaşcă) din apa în care a fiert. Amestecă şi lasă pe foc mic 5-10 minute. Adaugă roşiile în bulion, sare şi piper dacă e nevoie şi lasă să fiarbă încă 10 minute.
La final, adaugă usturoiul tăiat fâşii şi ardeiul rondele subţiri. Mai lasă 10 minute să fiarbă, apoi potriveşte de sare şi piper şi dă deoparte. Lasă acoperit 5 minute înainte de a servi.
Pofta buna!