Pui cu sos de rosii si patrunjel

Printeaza

Pui cu sos de rosii si patrunjel din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, bulion, boia, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Pui cu sos de rosii si patrunjel

  • 2 piepţi de pui cu os
  • 2 cepe mici
  • 2-3 căţei de usturoi ardei gras
  • 1 cutie roşii tocate în bulion
  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă rasă boia iute
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi curăţă usturoiul. Pune pieptul de pui să fiarbă în apă rece (cât să acopere carnea) cu puţină sare. Tine ceapa la înăbuşit în puţin ulei, cu un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă bulionul şi boiaua şi lasă-le un minut pe foc, amestecând. Apoi dă-le deoparte.

Când puiul e aproape fiert, pune-l într-o cratiţă cu sosul de ceapă şi bulion şi adaugă un pic (o ceaşcă) din apa în care a fiert. Amestecă şi lasă pe foc mic 5-10 minute. Adaugă roşiile în bulion, sare şi piper dacă e nevoie şi lasă să fiarbă încă 10 minute.

La final, adaugă usturoiul tăiat fâşii şi ardeiul rondele subţiri. Mai lasă 10 minute să fiarbă, apoi potriveşte de sare şi piper şi dă deoparte. Lasă acoperit 5 minute înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.