Pui cu sos de roşii si telină
PrinteazaPui cu sos de roşii si telină din: piept d epui, boia dulce, rosii, ardei capia, ceapa, telina, praz, usturoi, vin, frunza de dafin, portocala, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel.
- doua piepturi de pui
- o lingura cu boia dulce
- 500 g rosii
- un ardei capia
- o ceapa
- o telina mica
- un fir de praz
- doi catei de usturoi
- 600 ml vin alb sec
- o frunza de dafin
- o portocala
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra vinul alb, sucul şi coaja rasă de portocală. Se presară sare şi piper, se acoperă cu folie şi se introduc la rece pentru o oră. Se scot, se ung cu ulei, se presară cu boia, sare şi piper şi se frig pe grătarul încins. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi prazul, se adaugă ardeiul capia tăiat cubuleţe şi se mai ţin două minute pe foc. Se adaugă roşiile date prin râzătoare, frunza de dafin, sare şi piper.
Când s-a îngroşat sosul, se adaugă usturoiul feliat, se fierbe cinci minute şi se opreşte focul. Se presară pătrunjel proaspăt tocat, se amestecă şi se serveşte alături de pieptul de pui feliat.
Cu cat pieptul de pui sta mai mult in marinata, cu atata va fi mai fraged si mai aromat.
Pui cu sos de roşii si telină
Pofta buna!