Pui cu sos de rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu sos de rozmarin, cartofi, fasole, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, sare, piper, oregano.
- 2 piepţi de pui
- 3 cartofi
- 500 g fasole fideluţă
- 50 ml vin alb sec
- 1 lămâie
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 2 crenguţe de rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Taie carnea în cubuleţe şi condimenteaz-o cu sare, piper şi oregano. Rumeneşte-o puţin, apoi adaugă căţelul de usturoi presat cu podul palmei.
Pune crenguţele de rozmarin şi foile de dafin. Toarnă 200 ml de apă călduţă şi lasă la cuptor 30-40 de minute.
Scoate carnea pe un platou şi în sosul rămas adaugă vinul. Lasă-l să dea în câteva clocote, stoarce lămâia.
După două minute, opreşte focul. Serveşte bucăţile de carne alături de fasolea fideluţă fiartă separat, cartofii rumeniţi în cuptor şi stropeşte din belşug cu sos de rozmarin.
Pui cu sos de rozmarin
Pofta buna!