Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry
PrinteazaPui cu sos de soia, legume si pudra de curry din: piept de pui, dovlecei, cartofi, ardei capia, porumb, sos de soia, zahar tos, usturoi, otet, curry, dafin, ulei de masline, piper, patrunjel.
- două piepturi de pui
- doi dovlecei
- 3 cartofi
- doi ardei capia
- 100 g porumb
- sos de soia
- o linguriţă de zahăr tos
- 4 căţei de usturoi
- o lingură de oţet de mere
- pudră de curry
- o frunză de dafin
- ulei de măsline
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii potrivit de groase şi se fierb zece minute. Se încinge ulei de măsline, se prăjesc cartofii cinci minute, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se ţin încă cinci minute.
Se presară boabele de porumb, puţin pătrunjel tocat, piperul, sarea şi un vârf de linguriţă de pudră de curry. Se amestecă uşor, se mai ţin cinci minute pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu trei linguri de ulei. Se călesc până ce carnea se albeşte, se adaugă usturoiul curăţat şi lăsat întreg, două linguri de sos de soia, oţetul şi apă cât să acopere carnea.
Se adaugă frunza de dafin, zahărul tos şi piperul după gust. Se fierbe 20 de minute, se scoate frunza de dafin, usuroiul şi se lasă să scadă sosul. Carnea de pui se serveşte alături de legumele calde, stropite cu sosul de soia.
Poftă bună!
Pare simpla reteta asta, sa vedem ce iese