Pui cu sos exotic
PrinteazaPui cu sos exotic din: pulpe de pui, cartofi, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, sofran, busuioc, ulei.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 6 cartofi
- 4-5 roşii
- 100 g măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Pentru sos:
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 2 linguri de zeamă de portocale
- 1 filament de şofran
- 1 linguriţă de busuioc uscat
- 2 linguri de ulei
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare Pui cu sos exotic:
Pune într-un castron toate ingredientele pentru sos. Adaugă pulpele de pui curăţate. Lasă-le la macerat 2-3 ore.
Unge cu ulei o tavă, aşază bucăţile de pui. Pune pe lângă ele măslinele şi roşiile decojite feliate. Stropeşte-le cu sos, adaugă sare şi piper după gust.
Pune tava la cuptor.
Când carnea e aproape gata, adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi în bucăţi potrivite şi fierţi pe jumătate. Lasă la rumenit. La servire, decorează cu pătrunjel.
Pofta buna!