Pui cu sos exotic

Printeaza

Pui cu sos exotic din: pulpe de pui, cartofi, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, sofran, busuioc, ulei.

 

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 6 cartofi
  • 4-5 roşii
  • 100 g măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de zeamă de portocale
  • 1 filament de şofran
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ardei iute
  • sare

 

Mod de preparare Pui cu sos exotic:

Pune într-un castron toate ingredientele pentru sos. Adaugă pulpele de pui curăţate. Lasă-le la macerat 2-3 ore.

Unge cu ulei o tavă, aşază bucăţile de pui. Pune pe lângă ele măslinele şi roşiile decojite feliate. Stropeşte-le cu sos, adaugă sare şi piper după gust.

Pune tava la cuptor.

Când carnea e aproape gata, adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi în bucăţi potrivite şi fierţi pe jumătate. Lasă la rumenit. La servire, decorează cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.