Pui cu sos indian
PrinteazaPui cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de carne.
- 1/2 pui de dimensiune mijlocie
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita curry
- 25 g unt
- 1 foaie de dafin
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 1 crenguta de cimbru
- cateva frunze de telina
- 1 lingurita faina
- sare
- boia iute
- 1 cuisor pisat
- 1 cana supa de carne
Mod de preparare:
Speli puiul, îl ungi cu ulei şi îl presari cu curry. Il coci la foc mediu, într-o tavă cu puţină apă, timp de 45-50 de minute. In acest interval, stropeşti puiul la fiecare 10 minute, cu sosul care se formează în tavă. Dacă mai e nevoie, adaugi în tavă apă.
Pentru sos, cureţi şi speli legumele. Tai ceapa în solzişori fini, iar rădăcina de pătrunjel în rondele subţiri. Căleşti puţin ceapa în untul încins, iar după ce a devenit transparentă, presari făina şi amesteci energic.
Torni treptat supa fierbinte şi pui la fiert pătrunjelul împreună cu foaia de dafin şi frunzele de cimbru fin măcinate, precum şi cu frunzele de ţelină. Laşi să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute, amestecând periodic.
La sfârşit, adaugi praful de cuişoare, sare şi boia după gust. Serveşti puiul fript alături de sosul fierbinte.
Pui cu sos indian
Pofta buna!