Pui cu sos meridional
PrinteazaPui cu sos meridional din: pui, ulei, ceapa, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, sare, piper, verdeata.
- 1/2 pui
- 3 linguri cu ulei
- 1 ceapa
- 4 cartofi
- 2 rosii
- 1 fir de usturoi
- 1 pahar mic cu suc de rosii
- sare
- piper boabe
- verdeata tocata
Mod de preparare:
Se spala puiul, se curata bine, se goleste de rinichi si plamani, se taie bucati mici, apoi se rumeneste in ulei incins. Se lucreaza in vas emailat cu suprafata mare. Se scot bucatile de pui si se lasa deoparte. Se curata si se spala: ceapa, usturoiul si rosiile. Se toaca marunt.
Se pun in ulei cu 1 ceasca de apa calda, se acopera vasul si se fierbe totul la foc mic. Cand ceapa a devenit transparenta se pun: sucul de rosii, sare si boabe de piper. Se pun bucatile de carne peste sos si se continua fierberea inca 20 minute.
Cartofii se curata de coaja, se spala in doua ape reci, se pun la fiert cu vasul acoperit. Cand mancarea este gata, se scoate carnea de pui pe farfurie, se inconjoara de cartofi fierti si se acopera totul cu sosul picant in care s-a facut friptura. Se poate servi fara paine, dupa ce s-a presarat deasupra patrunjel verde sau marar tocat.
Pofta buna!