Pui cu sos picant si telina
PrinteazaO reteta delicioasa de pui picant din:carne de pui, telina, ceapa, zahar, ulei de masline, piper si sare.
- 1 pui de 1,200 kg
- l ţelinămică
- 4 cepe mijlocii
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri ulei măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli şi tai carnea în bucăţi potrivite, aşezi într-o cratiţă de tuci. Adaugi ţelina tăiată în felii subţiri, sosul picant, 1/2 pahar apă, acoperi vasul şi laşi la foc 30 minute.
Intre timp dai pe râzătoare morcovul şi tai ardeii fin. Incălzeşti uleiul de măsline şi căleşti aceste legume 5 minute, într-un castron, amesteci uleiul, oţetul, zahărul şi piperul, pe care îl torni peste morcovi şi ardei. După 2 minute torni în vasul cu carne şi dai .la cuptor 5 minute. Decorezi cu pătrunjel.
Pofta buna!