Pui cu sos picant, sofran si coriandru
PrinteazaO reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa, usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper.
- 1 pui
- 150 g unt
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi
- 1 l supă
- 1 linguriţă rasă şofran
- 2 linguri faină
- 1 lămâie mare
- coriandru
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Puiul se taie în bucăţi şi se prăjeşte în unt. Inainte de a începe să se rumencască, se adaugă ceapa tăiată rondele fine şi usturoiul pisat. Când puiul s-a rumenit frumos pe
ambele feţe, se adaugă coriandru, sare, piper şi supa.
Se lasă să fiarbă o oră, la foc mic. Se scot bucăţile de pui şi se aşează pe platoul de servit. Sosul rămas în vas se îngroaşă cu puţină faină şi se completează cu suc de lămâie. Sosul rămâne pe foc mic, amestecând continuu, până ce devine consistent. Se toarnă fierbinte peste puiul aşezat pe platou.
Poftă bună!