Pui cu sos şi condimente
PrinteazaPui cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi, tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui.
- 6 rosii mari, bine coapte
- 6 pulpe de pui
- 2 cepe mari, tocate grosier
- 700 g cartofi albi
- 4 tulpini de telina, taiate cuburi
- 2 linguri seminte de coriandru
- 1 lingurita seminte de chimen
- 3 linguri ulei de masline
- 3 frunze de dafin
- 250 ml vin alb
- cateva firicele de sofran
- 75 g masline, rodenele
- 500 ml concentrat de pui
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Prăjeşte seminţele de coriandru şi de chimen într-o tigaie, aproximativ două minute, până le simţi aroma puternică. Apoi pisează-le într-un mojar. Crestează roşiile în formă de cruce la bază, apoi cufundă-le în apă clocotită. Lasă două minute, apoi scurge-le şi lasă-le puţin la răcit înainte să le decojeşti.
Taie-le în jumătate şi scoate seminţele. Taie roşiile bucăţi mari şi dă-le deoparte. Intr-o tigaie, încinge o lingură de ulei şi prăjeşte bine bucăţile de pui. Scoate-le într-un vas termorezistent. Incinge uleiul rămas în tigaie, adaugă cartofii, telina, frunzele de dafin şi condimentele măcinte şi câleşte-le câteva minute, până când legumele se înmoaie uşor. Pune-le în vasul termorezistent, împreună cu pulpele de pui.
Adaugă roşiile tocate, vinul, şofra-nul, măslinele, dă în clocot două minute, apoi toarnă concentratul de pui şi asezonează bine. Acoperă vasul cu folie şi dă la cuptor circa două ore, până când sosul s-a îngroşat şi bucăţile de pui sunt bine pătrunse.
Pui cu sos şi condimente
Pofta buna!
Foarte bun puiul cu condimente