Pui cu sos si oregano
PrinteazaPui cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel.
- cate 1 kg cartofi si piept de pui
- 1 fir de praz
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 6-7 linguri ulei de masline
- sare
- oregano sau menta
- 50 g cascaval
- 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi şi le înăbuşi în uleiul încins, la foc mediu, adăugând din când în când câte puţină apă şi amestecând periodic. Intre timp, cureţi legumele, le speli şi le tai astfel: prazul în rondele subţiri, ardeiul în fâşii înguste, iar roşiile mărunt.
Le adaugi pe rând în tigaia cu pieptul de pui, stingi cu 200 ml apă fierbinte şi condimentezi după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, pentru 15 minute. Decojeşti cartofii şi îi fierbi timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. îi scurgi şi îi păstrezi la cald.
Când sosul a scăzut şi legumele s-au înmuiat, îl sărezi după gust, razi caşcaval şi continui fierberea la foc mic, timp de 3-4 minute. La sfârşit, presari pătrunjel fin tocat. Serveşti cartofii alături de sos.
Pui cu sos si oregano
Pofta buna!