Pui cu sos Thai red curry

Printeaza

Pui cu sos Thai red curry din: aripi de pui, lapte de cocos, cartofi, sos curry, ghimbir, fasole, lime, ketchup, coriandru, ardei, ceapa.

Ingrediente:Pui cu sos Thai red curry

  • 400 ml lapte de cocos
  • 500 g cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
  • 2 linguri cu sos Thai red curry
  • 1 lingură cu ghimbir ras
  • 8 aripi de pui, fără pieliţă, tăiate în bucăţi
  • 150 g fasole verde
  • 1 lingură cu ketchup de roşii
  • coaja şi sucul de la 1 lime
  • 2 linguri cu sos de peşte
  • aproximativ 3 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt şi frunze de busuioc rupte
  • 1 ardei iute roşu
  • 4 cepe verzi, tăiate mărunt (opţional)

 

Mod de preparare:

Toarnă laptele de cocos într-o cratiţă. Adaugă cartofii dulci şi fierbe timp de 5 minute. Adaugă pasta de curry şi ghimbirul, amestecă bine, apoi pune carnea şi toarnă 150 ml apă fierbinte. Fierbe timp de 15 minute.

Adaugă mazărea şi mai fierbe 5 minute, până când legumele şi carnea sunt fierte. Asezonează cu ketchup, coaja şi sucul de lime, sosul de peşte şi verdeaţa.

Garniseşte cu ardei iute şi ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.