Pui cu sos Thai red curry
PrinteazaPui cu sos Thai red curry din: aripi de pui, lapte de cocos, cartofi, sos curry, ghimbir, fasole, lime, ketchup, coriandru, ardei, ceapa.
- 400 ml lapte de cocos
- 500 g cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
- 2 linguri cu sos Thai red curry
- 1 lingură cu ghimbir ras
- 8 aripi de pui, fără pieliţă, tăiate în bucăţi
- 150 g fasole verde
- 1 lingură cu ketchup de roşii
- coaja şi sucul de la 1 lime
- 2 linguri cu sos de peşte
- aproximativ 3 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt şi frunze de busuioc rupte
- 1 ardei iute roşu
- 4 cepe verzi, tăiate mărunt (opţional)
Mod de preparare:
Toarnă laptele de cocos într-o cratiţă. Adaugă cartofii dulci şi fierbe timp de 5 minute. Adaugă pasta de curry şi ghimbirul, amestecă bine, apoi pune carnea şi toarnă 150 ml apă fierbinte. Fierbe timp de 15 minute.
Adaugă mazărea şi mai fierbe 5 minute, până când legumele şi carnea sunt fierte. Asezonează cu ketchup, coaja şi sucul de lime, sosul de peşte şi verdeaţa.
Garniseşte cu ardei iute şi ceapă verde.
Pofta buna!