Pui cu sos tomat
PrinteazaPui cu sos tomat din: pui, suc de rosii, usturoi, untdelemn, telina, sare, piper.
- 1 pui mare
- 1 cană cu suc de roşii (sau 3-4 roşii bine coapte)
- 3-4 căţei de usturoi
- 3 linguri cu untdelemn
- 1 telină tocată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de pene şi fulgi, treceţi-l prin flacără mare ca să se ardă puful, frecaţi cu mălai pe toată suprafaţa ca să se cureţe carnea, apoi goliţi puiul.
Spălaţi pasărea şi aruncaţi maţele. Păstraţi măruntaiele, apoi săraţi pe dinăuntru şi lăsaţi să stea aşa 1/4 oră. Spălaţi din nou, curăţaţi de plămâni.
Tranşaţi puiul în bucăţi, rumeniţi bucăţile de came în ulei. Treceţi bucăţile de carne şi măruntaiele într-o cratiţă mai largă, puneţi deasupra uleiul în care s-au prăjit. Adăugaţi o ţelină curăţată şi tocată felii şi usturoiul tăiat bucăţi.
Acoperiţi carnea cu o cană cu apă caldă, lăsaţi să fiarbă acoperit 1/4 oră, puneţi sucul de roşii la fiert, sare şi piper.
Când carnea se poate consuma, stingeţi focul, treceţi carnea pe farfuriile de serviciu, acoperiţi cu sosul tomat.
Serviţi cu legume fierte şi salată de sezon. Este potrivit vinul alb.
Observaţii, capul şi ghearele puiului se strâng în pungă şi se păstrează pentru obţinerea aspicului.
Pofta buna!