Pui cu sparanghel in sos de vin alb
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel, amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel proaspat.
- 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare
- 1 frunză de dafin
- 2 eşalote, tocate fin
- 150 ml bulion de pui
- 125 ml vin alb sec
- 225 g sparanghel, tăiat în bucăţi lungi de 7,5 cm
- 2 linguri amidon de porumb
- 150 ml lapte degresat
- sare şi piper negru
ornare:
- crenguţe de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se pun piepţii de pui pe un singur strat într-o tigaie mare. Se adaugă eşalotele şi frunza de dafin. Se toarnă bulionul şi vinul şi se fierbe. Se reduce flacăra, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute, întorcând piepţii de pui după primele 10 minute,
Intre timp, se pune un ibric cu apă la fiert, Sparanghelul se pune într-o cratiţă şi se acoperă cu apă fiartă, sărată. Se lasă 4-5 minute până când devine moale (se încearcă înţepându-l cu un cuţit). Se scurge de apă şi se clăteşte sub jet de apă rece. Se scurge din nou şi se lasă deoparte.
Se scot piepţii de pui din tigaie şi se ţin la cald. Se amestecă laptele şi amidonul într-o cană mare. Se strecoară lichidul fierbinte de la gătirea puiului şi se toarnă în cana cu lapte. Se repune sosul în tigaie şi se lasă la fiert, amestecând continuu, până când devine gros şi omogen. Se adaugă sare şi piper după gust.
Se adaugă sparanghelul în sos şi se încălzeşte I minut. Piepţii de pui se servesc stropiţi cu sos şi cu sparanghel deasupra. Se presară piper şi se ornează cu frunze de pătrunjel. Sugestie pentru servit: cartofi noi fierţi şi piure de morcovi.
Pui cu sparanghel în sos de vin alb
Poftă bună!