Pui cu sparanghel si sos de lamaie
PrinteazaPui cu sparanghel si sos de lamaie din: piept de pui, sparanghel, lamaie, vin, smantana, ceapa, amidon de porumb, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, paste si parmezan.
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 1 buchet sparanghel, clatit
- 1 lamaie
- 1 cana vin alb
- ½ cana supa de pui
- 3 linguri smantana
- 1 ceapa, cuburi
- ½ lingurita amidon de porumb
- ½ lingurita de rozmarin, tocat
- ½ lingurita cimbru, tocat
- 2 catei de usturoi, pisat
- sare si piper
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie si adaugati pieptul de pui. Gatiti cateva minute, apoi adaugati ceapa cubulete in tigaie. Se adauga usturoiul si rozmarinul Asezonati cu un pic de sare si piper.
Scoateti pieptul de pui din tiagie, adaugati putina supa de pui si sparanghelul. Stoarceti putina lamaie. Gatiti al dente. Asezonati cu un pic de sare si piper.
Scoateti sparanghel si adaugati restul de supa de pui, cimbru, zeama de lamaie si vin. Fierbeti pana cand lichidul s-a redus la jumatate. adaugati smantana si amidonul.
Lasati sa fiarba pentru cateva momente, pana cand lichidul este usor ingrosat. Se strecoara sosul printr-o sita.
Serviti pieptul de pui cu sparanghel si sos.
Pofta buna!