Pui cu suc de rosii
PrinteazaPui cu suc de rosii din: pui, mustar, suc de rosii, usturoi, lamaie, ulei, ceapa, ardei, unt, sare, piper.
- 1 pui
- 1 linguriţă muştar
- 1 pahare suc de roşii
- 2 căpăţăni usturoi pisat
- sucul de la o lămâie
- 1 cană ulei
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 ardei gras, tăiat mărunt
- 1 linguriţă unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară într-un vas o maioneză din usturoi, muştar şi jumătate din cantitatea de ulei.
Puiul, tranşat, se rumeneşte bine în unt, pe toate părţile, la foc mic. Se ung cu muştar bucăţile de pui şi se aşează în tava cuptorului, presărându-se deasupra ceapa, ardeiul, sucul de lămâie şi restul de ulei.
Se lasă, la foc mic, aproximativ o oră.
Pofta buna!