Pui cu susan şi dovleac
PrinteazaPui cu susan şi dovleac
- doi piepţi de pui
- 50 g stafide
- seminţe de susan
- două ouă
- 500 g dovleac
- 100 g parmezan
- 100 g unt
- apă
- o lămâie
- ghimbir ras
- doi căţei de usturoi
- miere
- o lingură de amidon
- ulei
- sare, piper
- mărar
- pudră de chile
- 30 g zahăr tos
Preparare:
Piepţii de pui se taie în fâşii mici, se pun într-un castron şi se condimentează. Se trec prin ouăle bătute şi seminţele de susan.
Se prăjesc în ulei încins, se scot, se aşază într-un castron şi se acoperă. Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se scurge.
Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă dovleacul, zahărul tos, un pahar de apă, sarea şi piperul. Se căleşte până când poate fi pătruns de dinţii unei furculiţe, se scoate şi se pune într-un castron.
lntr-o oală mai mică se pun 300 ml apă, sucul de la lămâie, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras, usturoiul şi două linguri de miere.
Se fierbe timp de zece minute, se condimentează, se adaugă stafidele şi amidonul dizolvat în trei linguri de apă.
Se fierbe la foc mic până când sosul s-a îngroşat. Se serveşte alături de puiul cu susan şi dovleacul gratinat, presărat cu mărar tocat.
Pofta buna!