Pui cu susan si mango
PrinteazaO reteta de pui cu seminte de susan, morcovi baby, usturoi, stafide, orez, ciuperci, oua, faina, mango, sos de soia, sare, piper, ulei si menta.
- două piepturi de pui
- seminţe de susan
- 300 g morcovi baby
- 4 căţei de usturoi
- 50 g stafide
- 200 g orez
- 200 g ciuperci
- două ouă
- două linguri de făină
- 100 ml apă
- două bucăţi de mango
- sos de soia
- sare
- piper
- ulei
- mentă
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se taie fâşii potrivit de mari şi se condimentează. Intr-un castron se amestecă ouăle cu apa, făina, două linguri de seminţe de susan, sare şi piper. Se trec fâşiile de pui prin amestec şi se prăjesc în ulei.
Orezul se fierbe, se adaugă ciupercile călite şi 100 g morcovi tăiaţi mărunt, apoi prăjiţi. Se adaugă mentă tocată după gust, se amestecă şi se păstrează la cald. Usturoiul se curăţă de coajă, se toacă mărunt şi se pune la călit în trei linguri de ulei încins.
Se adaugă morcovii rămaşi tăiaţi jumătăţi, se călesc zece minute, apoi se adaugă două linguri de sos de soia, stafidele şi puţină apă. Se lasă să fiarbă zece minute la foc mic, se adaugă o bucată de mango tăiată cubuleţe.
Se mai călesc două minute, se opreşte focul şi se pun pe un platou, alături de orezul cald şi puiul cu susan. In momentul servirii se presară deasupra restul de mango tăiat mărunt şi mentă tocată.
Poftă bună!