Pui cu taietei chinezesti
PrinteazaPui cu taietei chinezesti din: carne de pui, usturoi, ardei, taietei, ceapa, ulei, sos de soia, zahar, otet, amidon.
- 200 g carne de pui
- 2 căţei usturoi
- 100 g ardei gras roşu si galben
- 120 g tâietei chinezeşti
- 2 legături ceapă verde
- 30 ml uiei de răpită
- o lingura ulei de susan
- 15 ml sos Hoisin
- 15 ml sos de soia
- 6 g zahăr
- 15 ml otet din orez
- 4 g amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii 3 minute, se scot în apă rece, se strecoară şi se lasă deoparte.
Carnea tăiată cubulete se pune la călit în amestec de ulei de rapiţă, ulei de susan, se lasă 4-5 minute, se sărează şi se piperează, apoi se scoate pe o farfurie.
Se călesc un minut ceapa verde şi usturoiul tocate. Se adaugă ardeii graşi taiati feliuţe, se acoperă şi se lasă 2 minute pe foc. Se pun şi restul ingredientelor peste legume, se adaugă puiul şi tăieţeii, se amestecă şi se lasă pe foc 2-3 minute.
Pofta buna!