Pui cu tarhon si ciuperci
PrinteazaPui cu tarhon si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, costita, ciuperci, vin, pulpa de rosii, tarhon, sare, piper.
- 6 fileuri mari de piept de pui
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 3 felii costita afumata taiate fasii
- 300 g ciuperci marunte
- 1/2 ceasca vin alb
- 2 linguri pulpa de rosii
- 1 lingurita tarhon uscat maruntit
- 3 cepe verzi tocate marunt
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180°. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot.
Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper.
Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
Pofta buna!